NEHNUTEĽNOSTI AKO STABILNÁ FINANČNÁ INVESTÍCIA

Investovanie do kvalitných nehnuteľností je považované za jeden z bezpečných spôsobov, ako ochrániť peniaze pred aktuálne najväčšou hrozbou – infláciou.

Novostavby bytových domov Kasárne a Gemini I v Brezne sú rozbehnutým projektom spoľahlivého žilinského developera, spoločnosti Istrofinal, ktorá na trhu s nehnuteľnosťami pôsobí už takmer 20 rokov.

O úspechu projektu Kasárne Brezno a potenciálu lokality svedčí aj to, že aktuálne prebieha už druhá etapa výstavby bytových domov a prebieha aj výstavba rezidencie Gemini I. Developer úspešne realizuje projekty aj v iných mestách – v Kysuckom Novom Meste v októbri skolaudovali a odovzdali novým majiteľom tri bytové domy v mestskej štvrti Kamence a ďalších 6 bytových domov je v rozbehnutej výstavbe. Zároveň otvorili pobočku siete obchodných galérií Naša, v ktorých obyvatelia lokality nájdu obľúbené prevádzky – Tesco, Kik, TEDi, Super ZOO a dm drogerie markt.

Udrží investovanie do nehnuteľností hodnotu vašich peňazí?

Reality v dlhodobom horizonte v našom regióne vykazujú dobré zhodnotenie. Realitný trh síce môže zažívať krátkodobé výkyvy, ale hodnota nehnuteľností v princípe stále rastie. Reality nepodliehajú inflácii v takej miere ako peniaze na účtoch. Investíciu do nehnuteľností môžeme považovať za spôsob, akým ochrániť peniaze pred infláciou a pri dobrej kúpe sa ešte aj zhodnotia.

Vo vyhľadávaných lokalitách nie je problém nehnuteľnosť prenajímať a v prípade potreby ju rýchlo a výhodne predať. Navyše, ak investujete do nehnuteľnosti, už z princípu neprídete o finančnú investíciu, pretože aj keby hypoteticky padol celý finančný trh, ostáva vám nehnuteľnosť. Tú môžete prenajímať a naďalej investované financie zhodnocovať. Investovanie do nehnuteľností je v súčasnosti považované za menej rizikové ako investovanie do akcií.

Kompletný hypotekárny servis a nehnuteľnosť bez starostí

Pri výbere investičnej nehnuteľnosti je potrebné zvážiť aj to, koľko času a financií vás bude stáť jej správa a náklady na údržbu. V projekte Kasárne Brezno a Gemini I ponúka developer klientom kompletný hypotekárny servis, pričom projekt má nastavený v niekoľkých bankách vzhľadom na rozdielne potreby a preferencie klientov.

Bytové domy Kasárne Brezno sú novostavbami, noví majitelia sa teda nemusia obávať nákladov, ktoré vznikajú pri kúpe starších nehnuteľností, ktoré často v krátkodobom horizonte potrebujú rôzne nákldné opravy a rekonštrukcie… Vysoký energetický štandard domov je v čase prudkého nárastu cien za energie a neistoty tohto segmentu taktiež významným benefitom. Pre klientov, ktorí kupujú byt investične a za účelom ďalšieho prenájmu je jednoduchšie prenajať výhodne byt v novostavbe ako v staršom dome s vyššími prevádzkovými náklami alebo zastaralým interiérom domu.